- הפעילות הכלכלית במשק ממשיכה להתאושש באופן מתון על רקע ההתפתחויות הגיאופוליטיות. ברביע הרביעי קצב הצמיחה התמתן ושיקף עלייה ניכרת ברוב השימושים המקומיים, שעל רקע מגבלות ההיצע, נענתה בעיקר ע״י גידול ביבוא.
- במקביל, עודכנו נתוני העבר של התוצר כך שבשנת 2024 צמח התוצר בקצב של 1%.
- השיעור השנתי של האינפלציה עלה, והוא עומד על 3.8%, מעל הגבול העליון של היעד, גם בשל העלאות המיסים. האינפלציה צפויה להיכנס לתוך תחום היעד במחצית השנייה של השנה.
- שוק העבודה ממשיך להיות הדוק – כך עולה מנתוני האבטלה, המשרות הפנויות, התעסוקה, ההשתתפות והשכר.
- מאז החלטת הריבית האחרונה, נרשם ייסוף בשיעור של כ-1.9% בערכו של השקל מול הדולר. השקל יוסף גם מול האירו, בשיעור של 1.3%, ובמונחים נומינליים אפקטיביים יוסף השקל ב-1%.
- פרמיית הסיכון, כפי שהיא נמדדת על ידי ה-CDS ל-5 שנים ומרווחי האג"ח הממשלתיות הדולריות, המשיכה לרדת, אך רמתה עדיין גבוהה בהשוואה לתקופה טרם המלחמה.
- קצב העלייה השנתי של מחירי הדירות עומד על 7.3%. הפעילות בענף הבינוי עודנה מושפעת ממגבלות כח האדם, אולם הפער בין מספר המועסקים בענף הבניה למספרם בתקופה שקדמה למלחמה הצטמצם.
על רקע המשך הלחימה, מדיניות הוועדה המוניטרית מתמקדת בייצוב השווקים והפחתת אי הוודאות, לצד יציבות מחירים ותמיכה בפעילות הכלכלית. תוואי הריבית ייקבע בהתאם להתכנסות האינפלציה ליעדה, המשך היציבות בשווקים הפיננסיים, הפעילות הכלכלית והמדיניות הפיסקלית.
(נלקח מאתר בנק ישראל)
להרחבה לחץ כאן
למצגת נתונים לחץ כאן